O Triu “Ars musica

TRIO “ARS MUSICA“ osnovan je 2018. godine s ciljem da se obogati hrvatska glazbena scena repertoarnim djelima pisanima za specifičan glazbeni sastav – trublja, trombon i glasovir. Posebnu pažnju Trio posvećuje izvedbi i promociji hrvatske glazbene literature.

Članovi ansambla ostvarili su niz zapaženih solističkih recitala, nastupali na  istaknutim glazbenim manifestacijama te osvojili brojne prestižne nagrade. Na njihov poticaj nastaju nova glazbena djela hrvatskih skladatelja koja premjerno izvode pa na taj način obogaćuju hrvatsku glazbenu riznicu i doprinose razvoju kulture.

Ansambl također veliku pažnju posvećuje i mladim talentiranim glazbenicima za koje priređuje edukativne koncerte, seminare i radionice.

Biografije

ZRINKA IVANČIĆ jedna je od najdarovitijih hrvatskih glazbenika mlađe generacije.  Laureat je brojnih domaćih i internacionalnih natjecanja koja su joj donijela nastupe na prestižnim glazbenim festivalima diljem Europe gdje je ostvarila niz zapaženih solističkih recitala i privukla pažnju kritike i publike.  Nastupala je kao solist uz pratnju svih značajnijih hrvatskih orkestara i ansambala:  Zagrebačke filharmonije, Hrvatskog komornog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Zagrebačkih solista, Zagrebačkog kvarteta, ansambla “Cantus”, kvarteta ”4Syrinx”, kvarteta ”Porin” te drugih. Posljednjih nekoliko godina profilirala se kao vrsna komorna glazbenica i surađuje sa najboljim domaćim i inozemnim solistima.

Glazbenu naobrazbu započinje već s pet godina u Zagrebu gdje maturira i završava srednju glazbenu školu u razredu profesorice Blanke Podreke. Nakon završetka studija klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Damira Sekošana završava i magisterij u klasi prof. Vladimira Krpana te potom nastavlja usavršavanje u Italiji u klasi prof.Franca Scale.

Dobitnica je Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, nagrade “Ferdo Livadić”, nagrade “Darko Lukić”, te prvih nagrada na međunarodnim natjecanjima u Moncalieriju i San Bartolomeu. Snimala je za Hrvatski radio, za Croatia records, te u nekoliko navrata sudjelovala u glazbenim programima Hrvatske televizije. Od 2007. radi kao umjetnički suradnik na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

MARIO LONČAR rođen je 1989. godine u Koprivnici. Godine 1998. upisuje osnovnu glazbenu školu u Koprivnici u klasi prof. Tihomira Klaučeka, a 2004. godine upisuje srednju glazbenu školu u Varaždinu, u klasi prof. Darka Navoja. 2008. godine upisuje studij trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi doc. Marina Zokića.

Više puta je sudjelovao na dražavnim natjecanjima HDGPP-a gdje je osvojio 2. nagradu i 1.nagradu u disciplini truba te nastupa na završnom koncertu. 2010. godine također osvaja 1. nagradu na državnom natjecanju.  Sudjelovao je na međunarodnom natjecanju trubača u Ohridu gdje je osvojio 1. nagradu. 2012. godine osvaja 1. nagradu na međunarodnom natjecanju “Petar Konjović” u Beogradu, te sudjeluje u finalu međunarodnog natjecanja u Ulmu.

Kroz svoje glazbeno obrazovanje pohađao je razne seminare i majstorske tečajeve kod priznatih hrvatskih i svjetskih pedagoga (Marin Zokić, Stanko Arnold, Igor Coretti-Kuret ,Guillaume Couloumy, Jon Faddis, Reinhold Friedrich). Dva puta nastupa kao solist sa Simfonijskim Puhačkim Orkestrom Oružanh Snaga RH, te kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije.

Tokom studija radio je kao  stalni vanjski suradnik u simfonijskom orkestru HRT-a. 2016. godine postaje 1. trubač Zagrebačke Filharmonije.

IVAN MUČIĆ rođen je 1989. godine u Čakovcu s prebivalištem u Dekanovcu. Prvu glazbenu naobrazbu iz trombona stekao je kod Stjepana Taradija koji ga je 2006. godine usmjerio u Glazbenu školu u Varaždinu u klasu prof. Stjepana Rukljića. Iste godine osvaja drugu, dok 2008. godine osvaja prvu nagradu na Državnom natjecanju u Varaždinu. Kroz srednjoškolsko obrazovanje postao je dobitnik skulpture Agencije za odgoj i obrazovanje koju dodjeljuje Ministarstvo znanosti obrazovanja i sporta Republike Hrvatske za izuzetna postignuća u glazbi, te posebnih priznanja od Varaždinske i Međimurske županije kao i Općine Dekanovec. Nastupom na završnom koncertu povodom 180. obljetnice Glazbene škole u Varaždinu izveo je solo koncert N. R. Korsakova uz pratnju puhačkog orkestra glazbene škole, čime je privukao veliku pažnju izuzetnom izvedbom.

Godine 2009. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu. Tijekom studija usavršavao se kod mnogih renomiranih glazbenika trombonista kao što su Dušan Kranjc, Stephan Poppe, Jaques Mauger, Branimir Slokar, Thomas Eibinger, Dietmar Kublbock, Jonas Bylund, Mike Svoboda, Kiril Ribarski, Mato Šantek, Antonello Mazzucco, Steven Mead (eufonij),  Reinhold Friedrich (truba)… Surađivao je s Varaždinskim komornim orkestrom te s gotovo svim zagrebačkim profesionalnim orkestrima i ansamblima kao što su Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačka filharmonija, Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta, Orkestar kazališta Komedija, Simfonijski puhački orkestar oružanih snaga RH, Ansambl Cantus i Vokalni ansambl Antiphonus.

Akademske godine 2011./2012. putem razmjene studenata primljen je u klasu prof. Dušana Kranjca na Akademiji za glasbo u Ljubljani. U veljači 2012. godine polaže audiciju za No Borders Orchestra, a u lipnju iste godine ostvaruje dosad najveći uspjeh – polaže audiciju za Simfonijski orkestar HRT-a te time postaje stalni vanjski suradnik. Kao student, putem položenih audicija, dobiva mogućnost solo izvedbi uz pratnju profesionalnih orkestara u Hrvatskoj i Sloveniji u 2013. godini, te je tako u veljači nastupio uz pratnju Simfonijskog puhačkog orkestra oružanih snaga RH. U ožujku 2013. osvaja zlatnu plaketu na slovenskom državnom natjecanju TEMSIG kao član Low Brass Connection ansambla.

Akademske godine 2012./2013. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu nastavlja studij u klasi prof. Marija Šinceka, te paralelno studira trombon u klasi prof. Dušana Kranjca na Akademiji za glasbo u Ljubljani kao Erasmus student. Početkom svibnja polaže audiciju za stalno radno mjesto u orkestru HNK Split. U jesen 2013. godine na 10. Međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić jednoglasnom odlukom dobiva Nagradu Grada Samobora i HDS-a za izvedbu Sonate za trombon i klavir – Vox Gabrielli skladatelja Stjepana Šuleka.

U siječnju 2014. godine nastupio je kao solist uz pratnju Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski te je nedugo nakon toga ostvario solističku suradnju sa Zagrebačkim solistima. U veljači 2014. godine nastupio je kao član kvarteta trombona uz Simfonijski orkestar oružanih snaga RH. U ožujku 2014. godine proglašen je Laureatom Međunarodnog natjecanja Davorin Jenko u Beogradu. U travnju 2014. godine osvojio je 1. nagradu te je ujedno postao i Laureat kategorije na Međunarodnom natjecanju Svirél u Sloveniji, dok je u svibnju iste godine dobio 1. nagradu i status Laureata na Međunarodnom natjecanju Petar Konjović u Beogradu. U srpnju 2014. godine solistički je nastupio na Osorskim glazbenim večerima. U listopadu 2014. godine održao je solistički recital skladbi hrvatskih autora za trombon i klavir tijekom festivala Samoborska glazbena jesen gdje je praizveo njemu posvećenu kompoziciju Toccatissima skladatelja Davora Bobića.

Za izuzetna postignuća u akademskoj godini 2013./2014 dodijeljena mu je Dekanova nagrada.

U ožujku 2015. godine na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu osvaja 1. nagradu i laureat je kategorije. U lipnju iste godine diplomirao je na Muzičkoj Akademiji u klasi docenta Marija Šinceka čime je stekao titulu magistra muzike. U rujnu 2015. kao član Podium brass kvinteta nastupio je uz Jazz orkestar HRT-a izvodeći djelo Miljenka Prohaske. Iste godine postaje profesor trombona u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

U 2016. godini nastupio je kao solist uz Simfonijski orkestar HRT-a, održao je solistički koncert u čast kompozitoru Anđelku Klobučaru u Zagrebačkoj Katedrali te postaje profesor trombona na Glazbenom učilištu“ Elly Bašić“. Godine 2017. pobjeđuje na natjecanju “Papandopulo“, a 2018. godine postaje prvi trombonist Zagrebačke filharmonije.

Koncerti

Uskoro…

Edukacije

Uskoro…

Kontaktirajte nas za više informacija

    [wpgdprc "Upotrebom ovog obrasca prihvaćate pohranu i rukovanje vašim podacima na ovoj web stranici."]