Andro Čalo

Furjonova zviezda_HPD Bijaćka vila
Hrvatsko pjevačko društvo  „Bijaćka vila“ – Kaštela
16/10/2019
Vlado Sunko
Vlado Sunko
06/11/2019

Andro Čalo diplomirao je Glazbenu pedagogiju na Umjetničkoj Akademiji Sveučilišta u Splitu (2013.), a od listopada 2018. studira zborsko dirigiranje na Akademiji za glasbo u Ljubljani u klasi prof. Sebastjana Vrhovnika.

Improvizaciju na orguljama učio je u Ljetnoj orguljaškoj školi u Šibeniku kod  Anđelka Igreca (2004. i 2006.) i Ante Knešaureka (2013.), te na Akademiji za glasbo u Ljubljani kod prof. Dalibora Miklavčiča. Osim toga, pohađao je seminare orgulja (Ljerka Očić), povijesno osvještenu interpretaciju rane glazbe (Egon Mihajlović, Gilbert Martinez, Paul van Nevel) i zborskog dirigiranja (Ragnar Rasmussen, Urša Lah, Volker Hempfling, Ambrož Čopi). 

Kao orguljaš, korepetitor i dirigent nastupao je u domovini i inozemstvu ( Njemačka, BiH, Mađarska) i snimao za HRT (dramski program).

Zaposlen je kao profesor glazbene umjetnosti i voditelj mješovitog zbora u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju (od 2015.- ). Vodio je scholu cantorum franjevačkog sjemeništa u Sinju (2016.- 2019.), umjetnički je voditelj i dirigent HPD Bijaćka vila – Kaštela (od 2014.- ), jedan je od inicijatora i prvi voditelj novoosnovanoga Gradskog dječjeg zbora „Kaštelanski tići“ (veljača 2019.- ). U župi Presvetog Srca Isusova na Visokoj u Splitu u listopadu 2019. pokrenuo je festival klasične glazbe pod nazivom „Glazbene večeri na Visokoj“.

Comments are closed.